Menu Close

Ημέρα Παιδοκαρδιολογίας 2020

5 Δεκεμβρίου 2020

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας (ΕΕΠΚ) έχω τη χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσω ότι στις 5 Δεκεμβρίου 2020 θα διεξαχθεί η “Ημέρα Παιδοκαρδιολογίας 2020”.

Η Ημερίδα αυτή συνεχίζει την πολυετή παράδοση του Σεμιναρίου «Πρακτικά θέματα Παιδοκαρδιολογίας», που διεξαγόταν με επιτυχία για 15 συναπτά έτη, ψυχή του οποίου ήταν ο συνάδελφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΕΠΚ κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Η φετινή Ημερίδα έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες:
α. Είναι η πρώτη που διοργανώνεται από την Εταιρεία μας και αποτελεί προϊόν συλλογικής δουλειάς όλων των μελών του ΔΣ. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο-μέλος του ΔΣ και πρώην Πρόεδρο της ΕΕΠΚ κ. Ευάγγελο Καρανάσιο για την προσφορά έργου της ζωγραφικής τέχνης του για την αφίσα της Ημερίδας.
β. Οι συνθήκες που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού, μας ώθησαν ν’ αποφασίσουμε έγκαιρα τη διεξαγωγή της Ημερίδας αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.Θα είμαστε όλοι, ομιλητές- προεδρεία- συμμετέχοντες, “μακριά” μεν, αλλά “κοντά”, χάρη στην τεχνολογία. Ευελπιστούμε ότι οι αντίξοες αυτές συνθήκες μπορεί να συμβάλλουν σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ημερίδα και ότι δεν θα στερήσουν τη ζωντάνια και τον πλούτο της συζήτησης.  

Φιλοδοξούμε η “Ημέρα Παιδοκαρδιολογίας” ν’ αποτελέσει σημείο συνάντησης των διαφορετικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην Παιδοκαρδιολογία (Παιδιατρικής, Καρδιολογίας, Καρδιοχειρουργικής, Νεογνολογίας, Νοσηλευτικής κ.ά.) για μετάδοση γνώσης,ανταλλαγή πείρας και απόψεων και γόνιμο προβληματισμό σε προβλήματα Παιδοκαρδιολογίας. Το Επιστημονικό Πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς και η διαδικασία διαδικτυακής συμμετοχής.

Σας καλώ, λοιπόν, να συμμετέχετε ενεργά στην Ημερίδα μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γεώργιος Καλαβρουζιώτης

Πρόεδρος ΕΕΠΚ